Medic draagt bij aan realisatie OK in Guzang, Kameroen

Stichting Medic draagt bij in de kosten van de bouw en inrichting van een kleine operatiekamer in het Health Centre in Guzang, Kameroen.

In de jaren 2009-2012 is door Stichting Medic bijgedragen aan de bouw van een hal ten behoeve van het project ‘Moeder- en Kindzorg’. Verslagen en foto’s van het verloop van de bouw en de renovatie van het gebouw zijn regelmatig uitgewisseld. Ook is uitgebreide achtergrondinformatie betreffende de gezondheidszorg in het gebied aan ons verstrekt. Op 4 mei 2013 werd de nieuwe hal van het gezondheidscentrum feestelijk geopend. Het was de succesvolle afsluiting van een project ‘Moeder- en Kindzorg’.

moeder en kind kliniek

Verzoek om een kleine gecombineerde operatie/verloskamer:

Een ruimte voor met name ingrepen bij bevallingen (keizerssnede) en kleine operatieve ingrepen wordt node gemist. Op verzoek van de Gezondheidscommissie heeft de architect, de heer Peter van Leerdam,  een bouwplan getekend voor een kleine gecombineerde operatie/verloskamer met de bijbehorende omkleed- en steriele ruimten. Het is een aanbouw aan het huidige gebouw.

De kosten worden geschat op ongeveer € 20.000,–. Een bedrag dat het centrum zelf moeilijk kan opbrengen. Reden waarom Stichting Medic besloten heeft om dit bedrag ter beschikking te stellen. De ervaring leert dat het het volledige bedrag ten goede zal komen aan de bouw en zorgvuldig zal worden verantwoord.