top of page

OK lamp

Van tropenartsen die Stichting MEDIC bezochten kregen wij meermalen de vraag of wij een lichte mobiele OK-lamp in voorraad hadden. Meestal hebben wij ook wel OK-lampen beschikbaar, maar dat zijn grote schaallampen, die zwaar zijn en voorzien van 220 volt lampen die in de tropen moeilijk verkrijgbaar zijn. Ook moet er een stabiele en constante spanning zijn wat vaak niet het geval is. In overleg met chirurgen met tropenervaring, zijn de eisen waaraan de MEDIC OK-lamp zou moeten voldoen, vastgesteld.

Deze houden in, dat de lamp:

  • mobiel moet zijn

  • zowel op 220 Volt als op laagspanning moet kunnen werken

  • bij 220 Volt stroomuitval nog enige tijd kan functioneren

  • verstelbare schijnwerpers heeft

  • een zeer lange levensduur heeft

Dit was een uitdaging voor onze technici.

De nieuwste versie van deze OK lamp is uitgevoerd met 8 LED’s. Deze lichtbronnen hebben het voordeel dat zij weinig warmte afgeven en tevens aanzienlijk minder energie gebruiken. Hierdoor kan volstaan worden met slechts  één accu en kan de lamp bij spanningsuitval nog 6 uur functioneren. 

LED-ok-lamp-v1.jpg

Hoewel de LED’s minder algemeen verkrijgbaar zijn, is de levensduur aanmerkelijk langer dan die van gloeilampen en gaan zij bij normaal gebruik 6-8 jaar mee.

 

De armatuur van de MEDIC OK lamp kan zowel in horizontale als in verticale stand worden gebruikt. De gewenste lichtconcentratie is eenvoudig in te stellen. Dankzij de zwenkwielen kan het geheel gemakkelijk verplaatst worden.

De MEDIC OK lamp wordt verpakt in een kist van 60x60x120 cm hoog met een gewicht van ca. 100 kg.

bottom of page