top of page

Recente projecten

  • Aanvullende uitrustingen voor tropenartsen​

  • Het inrichten van gezondheidscentra in Afrika, Azië en Midden Amerika

  • Apparatuur en medische goederen naar ziekenhuizen en klinieken in Oost Europa

  • Apparatuur en kennisoverdracht aan revalidatie centra

  • Materiële en financiële steun plus kennis overdracht aan diverse projecten

Sierra Leone

Beste mensen,

Even nog een update van Abdul. Enkele dagen geleden kreeg ik recente foto’s van hem en hij doet het goed.
De wond is goed genezen, zonder ernstige infectie. Op de foto enkele dagen na plaatsten van de fix ex, bleek ook een proximale ulna fractuur te bestaan. Met een gips om de onderarm, die we verbonden hebben met een stang aan de fixateur (en daarmee aan de bovenarm) konden we die ook behandelen en de wond thv elleboog nog wel verzorgen.

Inmiddels zit de fixateur op de enkel van een geïnfecteerde open tibia fractuur en een deel van het overig fixateur materiaal heb ik afgelopen weekend voor een andere open tibia fractuur gebruikt.

Nogmaals dank!
Groet uit Sierra Leone

 

Abdul.jpg

Gambia

Beste,………..

Hier nog wat foto’s en een bedankje uit Gambia. de cardioloog is erg, erg blij en de oogarts kijkt uit naar de komst van zijn apparaten.

Hartelijke groet,

Diallo-ECG-echo-web.jpg
hart-voor-Gambia-web.jpg

Kameroen

Al een aantal jaren steunt Stichting Medic dit project. Naast de levering van chirurgisch materiaal en instrumenten worden door onze werkplaatsvrijwilligers o.a. krammen geproduceerd voor orthopedische operaties in een klein ziekenhuis in Kameroen. Onderstaand filmpje toont de fabricage hiervan in onze werkplaats en het resultaat van een operatie door een chirurg die ieder jaar vrijwillig een paar weken ter plekke vele mensen opereert. Wilt u doneren “klik hier”

India

Goede dag ………….en collega’s van MEDIC,

Wellicht herinner jij je nog dat Marijke en ik jou bezocht hebben in Apeldoorn.

Wij hebben destijds, behalve 19 bedden, matrassen en nachtkastjes ook veel andere materialen (zoals krukken, 2 microscopen, medische apparatuur, thermometers, stethoscopen, bloeddrukmeters, 2 baby-weegschalen, etc. etc.) van jullie ontvangen. Deze spullen werden in een enorme container met nog eens 31 bedden etc. per schip naar Chennai (India) vervoerd.

Inmiddels zijn wij recent na een maand India weer veilig en gezond en vooral met een blij en tevreden gemoed terug gekeerd. Wij hebben Helpende Handen 2x een week bezocht en tussendoor 14 dagen rond gereisd. Eerst Varanasi en later een tribaltoer door Orissa (ver terug in de tijd).

Als dank voor onze inzet en namens de vele sponsoren, waar MEDIC er eentje van is, hebben wij het Helpende Handen Gayathri (zon) ziekenhuis mee mogen openen. Een bijzondere ervaring.

Jullie ‘materialen’ hebben wij persoonlijk aan Steven Vidyaakar (initiatiefnemer van Helpende Handen) overhandigd. Jullie bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Alles komt meer dan goed van pas. Gaande weg zal het ziekenhuis in gebruik genomen gaan worden. De poliklinieken worden inmiddels druk bezocht door de kansarme lokale bevolking en de inmates van Helpende Handen. De eerste bevallingen en opnames zullen zeer binnenkort plaatsvinden. In het laboratorium en bij de verpleegkundigen worden de MEDIC-materialen dankbaar gebruikt.

Mochten jullie behoefte hebben dan zijn wij graag bereid om aan de hand van een power point presentatie e.a. te vertellen over Helpende Handen.

Namens Steven Vidyaakar, zijn staf en de vele ‘inmates’ en lokale patiënten, willen wij jou en jouw collega’s nogmaals hartelijk bedanken.

Vriendelijke groet

India-helpende-handen.jpg
India-helpende-handen-2-1024x682.jpg
bottom of page