top of page

40 Jaar Stichting Medic!
Dinsdag 3 februari 1982 werd "Stichting Medical Equipment Distribution & Information Centre", kortweg Stichting Medic, opgericht.

Doel van de stichting is, zoals het in de dan opgestelde statuten staat vermeld:

"In wereldwijd verband op het gebied van de gezondheids- en welzijnszorg,

bedoeld in de ruimste zin, behulpzaam te zijn in ontwikkelingsgebieden of daarmee vergelijkbare gebieden.

Al meer dan veertig jaar werken iedere dinsdag- en donderdagmorgen ruim 80 vrijwilligers aan de Johannes Bosboomstraat 29 in Apeldoorn aan het verzamelen, repareren en testen van apparatuur en goederen die door ziekenhuizen en instellingen in de zorg aan hun Stichting Medic gedoneerd zijn.


Door Stichting Medic worden jaarlijks met deze goederen zo’n 150 projecten in meer dan 30 ontwikkelingslanden uitgevoerd. Doelstelling van Medic is om de gezondheidszorg in economisch achtergebleven gebieden in de wereld te verbeteren. Aanvragen om hulp gaan vaak om het inrichten van kleine ziekenhuizen en klinieken in landen in Afrika, Midden- en Zuid Amerika en Azië. Een aantal van de vaak gepensioneerde vrijwilligers hebben een medische achtergrond. Allerlei specialisten, huisartsen, tropenartsen, verpleegkundigen, maar ook technici, management en administratief personeel. Er zijn twee werkplaatsen, elektronisch en mechanisch, waar de gedoneerde apparatuur wordt nagekeken en indien nodig gerepareerd. Aanvragen voor hulp kunnen eenvoudig gedaan worden via de website www.medic.nl of door een email aan info@medic.nl


Het onderstaand filmpje geeft een indruk van 40 jaar Medic. Veel kijkplezier!
Comments


bottom of page